17 Eylül 2014 Çarşamba

PHYSICIANS FORMULA KABUKİ FIRÇA


Merhabalar,
bu gün sizlere yaklaşık 2,5 yıldır severek kullandığım physicians formüla kabuki fırçadan bahsetmek istiyorum.


Tavşan tüyünden yapılmış bu yumuşacık fırçayı ister pudra uygulamasında, isterseniz de fondöten gibi likit ürünlerin uygulamasında kullanabilirsiniz.
Ben daha çok fondöten, renkli nemlendirici tarzında ki likit ürünler için kullanıyorum.


Sık tüyleri ve geniş yüzeyi sayesinde ürünü pürüzsüz ve pratik bir şekilde dağıtmanıza yardımcı oluyor.
Uzun zamandır kullandığım fırçayı haliyle sık sık yıkıyorum. Hiç bir şekilde dökülme yapmıyor.
Şuan fiyatı nedir tam olarak bilmiyorum ama tahminimce 50-60 tl olması lazım.
Severek kullandığım physicians formüla kabuki fırçayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım hoşunuza giden bir yazı olmuştur.
Sevgiyle kalın.......









15 Eylül 2014 Pazartesi

OTEL YORUMU {delphin imperial}


Merhabalar,
Bu gün sizlere geçen hafta dört gece geçirdiğimiz Delphin İmperial Otel hakkında ki yorumlarımı paylaşmak istiyorum.
Otel ultra herşey dahil konsept. 



Otel biraz dar bir alana sığdırılmış. Havuz başında ki şezlonglar çok sıkışık olarak yerleştirilmiş.
Deniz kenarında tatlı bir esinti sizi serinletirken, havuz başında bu esintiden eser yoktu. Tabii bu duruma Antalya'nın nemli havasının da katkısı büyük :)



Rezervasyon yaptırdığımız tatil acentası bizi balayı çifti olarak bildirdiği için, otel yetkilileri de bize özel bir oda hazırlamak istemiş :) (Receptionda ki görevlinin 'balayı çifti misiniz' diye sorarken koca göbeğime bakışı çok komikti :) )
Kapıdan içeriye girdiğinizde sağ tarafta banyo kapısı hemen karşınızda da iki ayrı oda kapısı karşılıyor sizi.



Balayı odalarında yatağın üzerine neden kuğu şekli verilmiş havlu koyulur hiç anlamam :) Bu arada karyola başlığı niyetine yapılmış ışıklı panoya da bir anlam veremedik. Şöyle yaslanıp oturamıyorsunuz. O şey hep kafanıza çarpıyor :(



Bunlarda bizim için hazırlanmış ikramlar. Balayı için bu oteli düşüneneler varsa karşılaşacağı süprizler hakkında fikir edinmiş olabilir.
Kuru yemiş tabağı benim için nimet oldu :) 
İkinci bir nimet ise buz kovası! Yolculuktan dolayı şişen ayaklarıma buzzz gibi suyu dökmek çok iyi geldi :)
Şaka bir yana bence balayı için tercih edilecek bir otel değil. Zaten daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği bir otel.  

Oda geniş ve ferah.


Banyoda tek kullanımlık diş fırçasından, banyo lifine kadar bir çok ayrıntı düşünülmüş.


Genel olarak temiz bir otel.

Otel personeli çok ilgili ve güler yüzlü. Bu sıcakta sürekli ayakta koşturmalarına rağmen suratları hiç düşmüyor.

Otelin ana restoranında her gece bir konsept var. Meksika gecesi, uzakdoğu, akdeniz gecesi vb.
Yemek çeşitliliği güzeldi fakat biz yemekler de pek lezzet bulamadık. Bence on çeşit yemek olacağına beş çeşit yemek olsun ama lezzetli olsun. Taze fasülye olsun ama kılçıksız olsun :)
Birde ben hamile olduğum için yemek seçiminde daha çok zorlandım. Çünkü hamilelere deniz ürünlerinin çoğu yasak. Tavuk ve yumurta tüketmiyorum. Baharatlı yiyecekler mideme dokunuyor vs. derken yemek işi benim için daha zor oldu.
Ama tatlılar süperdi. Hem çeşit olarak hemde lezzet olarak.
Ayrıca otelde yedi tane alacarte restaurant bulunuyor. Bunlardan birinde ücretsiz yemek yeme hakkınız var. Biz tercih etmedik.

Bizim bu oteli tercih etmemizde ki en büyük neden şehir merkezine yakın oluşuydu.
Bir daha gider miyiz? Sanmıyorum.


Daha çok yazı ve paylaşım için bloguma abone olmayı unutmayın :)






5 Eylül 2014 Cuma

ORAL GLUKOZ TOLERANS TESTİ



Gestasyonel diyabet, daha önceden diyabeti olmayan bir gebede ikinci trimester ve sonrası bir zamanda diyabet ortaya çıkmasıdır.
Gebenin kan şekerinin yüksek olması, bebeğin iri doğmasına, bebekte zeka geriliği oluşmasına ve ölü doğuma kadar bir çok kötü duruma neden olmaktadır.

Hamileliğin  24-27 haftaları arasında gestasyonel gebelik olup olmadığını anlamak için oral glukoz tolerans testi yapılmaktadır.

Ben bu konuda çok fazla ahkam kesmek, internetten okuduklarımı kendi bilgimmiş gibi yazmak istemiyorum. Sadece bana uygulanan bu testten bahsedeceğim.

Test yapılmadan önce kafam çok karışıktı. Televizyonda izlediğim bağzı sağlık programlarına katılan hekimler bu testin yapılmasının bebek için zararlı olduğundan bahsediyordu. Haliyle benim kafamda da bir çok soru işareti olmuştu. 
Eşimin babası iç hastalıkları uzmanı. Kafamda ki soruları anlattım o da bu testin neden yapıldığını, yapılmazsa neler olacağını güzelce anlattı ve yaptırmaya karar verdim.

Şeker yükleme testi için aç karnına hastaneye gittim ve hemen damar yolu açıp ilk kan örneğini aldılar. Sonrasında içmemem için bir sıvı verdiler 10 dk içinde bu sıvıyı içmemi, sıvıyı bitirdikten bir saat sonra tekrar kan örneği alacaklarını söylediler

Not: İlacı içerken fotoğraf çekmeyi unuttuğumdan, görsel üretici firmanın sitesinden alınmıştır.

Bu sıvıyı içmek beni çok korkutmuştu fakat korktuğum gibi olmadı. Bildiğimiz sade gazozun asitinin daha az şekerinin daha çok olduğunu düşünün :) 
Bir saat sonra tekrar laboratuvara gittim kan verdim. Bir saat sonra tekrar gelmemi söylediler.
Bu süre zarfında bir şeyler yemek içmek yasak. Sadece isterseniz biraz su içebilirsiniz.
Bu süreçte açlık beni biraz zorlamadı desem yalan olur :)
Bir saat aradan sonra üçüncü kan örneğini verdim ve 15 dk sonra test sonuçlarımı aldım. Çok şükür her şey yolunda çıktı. Artık içim daha rahat......






4 Eylül 2014 Perşembe

HAMİLELİKTE 26. HAFTA


 Artık son üç aylık doneme girmiş bulunmaktayız :) Haliyle heyecan artmaya başladı. Sanki karnım her geçen gün biraz daha büyüyor. Haliyle bende :( 

  Son günler epeyce sıcak. Yağmur yağsa da serinlesek diyorduk ama bu seferde acayip bir bulut nemi olmaya başladı. Kısacası benim için zooor günler :) Normalde de çok terleyen sıcağa gelemeyen biriydim zaten. Şuan ki halimi siz düşünün. Her an yapış yapış :( Bu sıcaklardan bebekte etkilendi. Bir kaç gün hareketleri azaldı. Çok panik oldum. Tetonoz aşısının son dozu için sağlık ocağına gitmiştim. Aynı zamanda aile dostumuz olan aile hekimimizle durumu paylaştım hemen ultrasonla baktı. Bebeğim iki büklüm olmuş duruyordu :) sıcaklardan etkilenmiş olabileceğini söyledi. Çok şükür çok uzun sürmedi artık iyi :)

  Artık hareketlerim kısıtlanmaya başladı. Eğilip kalkmak zorlaşmaya başladı. Bazen çorap giymek zor olabiliyor :) 

  Karnım her geçen gün büyüdüğü için normal olarak duruşum değişiyor ve acayip sırt ağrılarım oluyor zaman zaman :(

  Son 1-2 haftadır eşim işten geldikten sonra (yani saat 22:00 den sonra) yürüyüş yapıyoruz. Bir saat kadar yürüyoruz. Bu ikimize de iyi geliyor.

  Hamileliğin ilk günlerinde olduğu gibi uykuya doyamıyorum. Akşam üzeri saatlerinde uyumamak için kendimle savaşsamda nafile. Günlerdir uyumamışım da uykusuzluktan bayılacakmış gibi hissediyorum. Ana kız bir saat güzellik uykusu uyuyoruz bizde :)

  Son günlerde vücudum daha çok şişmeye başladı. Bir bacak nasıl şişer artık daha iyi anlıyorum :)

  Bu hafta oral glukoz tolerans testi yapıldı. Yani kısaca şeker yükleme testi. Çok şükür sonuçlar normal çıktı.
  Her zamanki gibi beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Olabildiğince asitli içeceklerden uzak duruyorum. Her gün düzenli olarak süt ve süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum. Bol bol ceviz tüketiyorum. Omega 3 vücudumuzda depolanan bir madde olmadığından her gün dışarıdan almalıyız bu yüzden cevize önem veriyorum. Bol su içiyorum. Karbonhidratlardan kaçmaya çalışıyorum ama onlar genellikle beni yakalıyorlar :)
   Bizde günler böyle geçip gidiyor.